Sinterklaas in Mexico-Stad!

De pandemie is nog niet voorbij maar Sinterklaas komt dit jaar wel weer naar Mexico-Stad! De Nederlandse Vereniging in Mexico organiseert samen met De Sprinkhaan wederom een grootse ontvangst van de goedheiligman.

We verwachten hem samen met zijn Pieten op zondag 5 december en we kunnen bijna niet wachten tot het zover is…

Wel hebben we met Sinterklaas moeten afspreken dat we goed voor elkaars gezondheid zullen zorgen en daarom vragen we volwassenen om bij de entree een COVID-19 vaccinatiebewijs te laten zien of een negatieve test van hooguit 2 dagen oud.

Kinderen, onder begeleiding van maximaal 2 volwassenen per gezin, zijn die dag vanaf 11.30 uur welkom.

Je kunt je inschrijven via de module op de website www.nvmexico.com of antwoorden op de ontvangen informatie per mail. Entree is 200 peso per volwassene en 50 peso per kind (3 t/m 16), vooral om de huur van de tuin te bekostigen. Kinderen onder de 3 jaar oud en leerlingen van De Sprinkhaan betalen geen entreegeld. Uiteraard zal Sint ook dit jaar de kinderen weer voorzien van een chocoladeletter en kruidnoten.

Deelnemers ontvangen een enquête voor het Grote Boek van Sinterklaas. Die moet uiterlijk 3 december ingevuld en ontvangen zijn zodat de Sint met elk kind een persoonlijk gesprekje kan voeren. Ook krijgen deelnemers instructies opgestuurd om te zorgen dat alle kinderen een mooi cadeautje van Sint krijgen.

De Sprinkhaan verzorgt ook een reuzeleuk programma waarmee kinderen iets van de Nederlandse taal en cultuur kunnen opsteken. De NV Mexico zal voor koffie en frisdrank zorgen. Ook zullen er verschillende stands zijn waar tegen schappelijke prijzen eten en alcoholische versnaperingen kunnen worden gekocht.

Kortom een complete en gezellige dag voor jong en oud waar we iedereen hopen te zien!

Om in de stemming te komen is het leuk om met kinderen elke dag het Sinterklaasjournaal te kijken dat sinds 8 november elke dag op televisie is. Hierbij ook de tekst van twee liedjes die de kinderen nu in de klas oefenen, samen met links naar de muziek: Sinterklaasliedjes.

2 gedachten over “Sinterklaas in Mexico-Stad!

  1. Leuk, bedankt voor het initiatief. Waar is de lokatie? Kon het niet terugvinden in het artikel. Bedankt

    Like

    1. Beste J.,
      De locatie is in Lomas de Chapultepec, vlakbij Prado Norte. Het exacte adres wordt gedeeld na aanmelding.
      groet,
      De Sprinkhaan

      Like

Plaats een reactie

Ontwerp een vergelijkbare site met WordPress.com
Aan de slag